torstai 26. helmikuuta 2009

Kantoliinailutakki
Kantoliinailutakki Suuren Käsityölehden kaavoilla. Pitihän se tehdä kun itsekin siitä joskus toiveen esitin. Takki valmistui viime vuoden puolella juuri ajoissa uutta vauvaa varten.

Takki on muuten ohjeen mukaan tehty, heijastimia vain säädin hieman. Ohjeen kolmioheijastimet tuntuivat tekohetkellä tylsiltä joten korvasin ne kukkasilla ja sydämillä. Ja vuoden pimeimpään aikaan kun ompelin, niin heijastimia on myös enemmän kuin ohjeessa. Varmasti näkyy.

Ai niin, lisäsin kyllä kuminauhanyörin helmaan ja kuminauharypytyksen kantopaneelin alareunaan. Ilman niitä tulis varmaan kylmä helpommin. Tein myös ylimääräisen paneelin raskausaikaa varten.  Leikkasin sen kantopaneelin kaavalla, mutta käänsin ylösalaisin. No sehän oli ihan liian väljä ja näytti niin hulvattomalta että kavensin paneelin toista reunaa reilusti, mikä johti sitten siihen että paneeli veti rumasti. Olisi pitänyt vaan kaventaa molemmista reunoista yhtäpaljon, mutta kun en jaksanut irrottaa molempia vetoketjuja. Itseäni saan syyttää vaan. Toimi kuitenkin ihan hyvin ja tuli tarpeeseen, ei muut takit loppuraskaudesta sopineet päälle.

Pariviikkoisen vauvan kantaminen umpsukkelissa takin sisällä aiheuttaa ilmeisestikin kanssaihmisille jonkin verran päänvaivaa. Vauvaa ei näy ollenkaan ja kantaja näyttää siltä kuin olisi ottanut järjettömät silikonit Seitsemän Päivää -lehden laskuun. Useimmat ihmiset vaikuttavat tavattoman helpottuneilta kun tajuavat että takin alla onkin "Beebis!" joka pitää kummaa chewbacca-murinaa ja piereskelee estottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti