torstai 26. helmikuuta 2009

Tupsukorva-pipoTästä työstä olen iloinen. Pipo valmistui jo joulukuun alkupuolella pariksi ankealle haalarille. 

Ostin nettihuutokaupasta Artsille talvihaalarin joka kuvassa näytti raikkaammalta ja siistimmältä kuin todellisuudessa. Haalarille piti kehittää kaveriksi joku pirteä asuste. Pirteän piposta tekevät tupsut ja limenvihreä väri. Haalariin sen yhdistävät musta ja mutaisenvihreä.

Pipo on neulottu Garnstudion Drops Eskimosta ja huovutettu pesukoneessa. Vihreän sävyjä on kolme + musta. Tupsut ovat saman firman Alaskaa, seassa hieman ohutta heijastinnauhaa. Eskimo huopui mielestäni hyvin. Novitan Huopaseen verrattuna pinta jäi epätasaisemmaksi/elävämmäksi, kummin asian nyt haluaa ilmaista. Silmukat kuitenkin erottuvat vielä huopuneestakin pinnasta, kun Huopasella lopputulos on kokemukseni mukaan sileämpi. Plussaa Eskimolle laajasta värivalikoimasta.

Helppo, nopea ja hauska. 

Tässä ohjeen räpellystä. Ja Huom! tämä on ensimmäinen yritykseni kirjoittaa neuleohjetta, on varmaan virheitä seassa.

Tupsukorva-pipo

Koko: 2-3 vuotias, päänympärys n.50cm

Lanka: Garnstudion DROPS Eskimo( n.150gramma yhteensä? en ole aivan varma), tupsuihin Alaska ja hieman ohutta heijastinnauhaa

Sukka- ja pyöröpuikot nro 6

Virkkuukoukku

1. Neulo mallitilkku (kirjaa ylös montako silmukkaa ja kerrosta neuloit siltä varalta että tilkku köntsähtää laskukelvottomaksi) ja huovuta se pesukoneessa. Minä käytin 40 asteen pikapesua, mukaan noin puoli koneellista normaalia pyykkiä ja pesuaineet. Mittaa huopunut tilkku ja laske tiheys.

Minulla tiheys oli huovutuksen jälkeen 14,7s ja 18,7krs kymmenelle sentille.

2. Aloita korvaläpistä. Luo 4 silmukkaa ja neulo sileää lisäten joka toinen kerros molemmissa reunoissa 1s kunnes silmukoita on yhteensä 12.  Neulo vielä 6 kerrosta sileää. Jätä odottamaan ja neulo toinen korvaläppä samoin.

3. Luo pyöröpuikoille 10s, siirrä toinen korvaläppä pyöröpuikoille, luo 30s, siirrä toinen korvaläppä pyöröpuikoille, luo 11s ja liitä suljetuksi neuleeksi. Liitoskohta on keskellä takana. 

4. Neulo 50krs. Päättele silmukat. Sulje päälaki virkkaamalla piilosilmukoita (litistä pipo korvasta korvaan ja virkaa reunat yhteen).

5. Pese pipo samalla tavoin kuin mallitilkku kohdassa 1. Venyttele pipo päähän sopivaksi.

6. Valmista ja kiinnitä tupsut Alaskasta  ja heijastinlangasta.  Tee halutessasi myös kinnitysnyörit korvaläppien kärkeen. 

1 kommentti: