tiistai 28. huhtikuuta 2009

Kesäpipo

Asusteprojekti etenee. Nyt mulla on kesäpipo. Ei oo koskaan ennen ollutkaan. Ja vieläpä mätsäävä huivikin. 

Pipo on Robin's Egg Blue Hat:n ohjeella tehty, silmukkamäärää taisin säätää hieman tai sitten en... En oikein muista enää kun tämä valmistui jo jokin aika sitten ja odotteli vain huivia. Kesäpipon tästä tekee lanka, joka on paikallisen lankakaupan omaa pellavalankaa, sitä paksumpaa. Oli kyllä aika pirullista neulottavaa, melkein kuin ois rautalangasta vääntänyt, tai ainakin paperinarusta. Ja halkeili säikeiksi (onko sille joku oma verbi?). Mutta lisää tekis mieli hankkia, voin kuvitella miten ihanaksi tämä pehmenee käytön ja pesujen myötä. Tulis kiva neulepaita varmaan. Semmoinen jonka vois laittaa päälle kesäiltana saunan jälkeen.

Langan ominaislaadusta johtuen huivi on ihan perus haarukkavirkkausta, siis ilmavaa. Tiiviimpää kudosta ei varmaan saisi edes taipumaan kaulan ympäri.... Kaksi pitsikaitaletta on vaan virkkailtu yhteen ja reunojen lenkit vielä yhdistetty virkkaamalla. Huivin tarkoitus on olla lähinnä koristeellinen eikä niinkään  lämmittää.

Nämä saattaa päästä ihan oikeesti käyttöön. Tykkään väreistä ja pellava on jotenkin ihanan juureva materiaali.

2 kommenttia:

  1. mie oon vähän kateellinen tuosta huivista, yritin tehdä samanlaista virkkaamalla, mutta ei siitä tullut ihan tuommoinen.. :D Olikohan mulla liian taipuisa/löysä lanka siihen, kun rei'istä tuli sellaset lörpöt?

    VastaaPoista
  2. :) Ehkä se on langasta kiinni, tää on ihan peltiä. Ajattelin että jos tää huivi käytössä lörpsähtää niin laitan sitten vaikka tärkkiä...

    VastaaPoista