torstai 22. lokakuuta 2009

Askarteluja

Olen juhlallalisesti ottanut päämäräkseni innostaa ja harjaannuttaa esikoislasta kädentaidoissa. Ollaan siis askarreltu yhdessä 3v:n kanssa. 

 Tehtiin kivipeikkoja. En voi suositella sillä kivien liimaaminen yleisliimalla ei ole ihan helppoa. Lisäksi nyrkin kokoiset kivet voi olla pelottava materiaali uhmaikäisen käsissä etenkin sisätiloissa. Lopputulos on kuitenkin aika symppis.

Takarivistä vasemmalta lukien: Erikeeper-räkää kuolaava peikko, Kotiäiti-peikko, Kyttyräselkä ja Gerhard Rihmakallo

Lähikuva Rihmakallosta, huomaa hurja karsastus :D


Muumilaaksoa tehdessä meillä oli aika selvä työnjako; lapsi maalasi (askartelumaalilla ja ISOLLA pensselillä niin kuin Puuha Pete) ja lotrasi pullon kimalleliimaa puroon ja mereen, äiti leikkasi, liimasi ja viimeisteli. Taisin aika paljon päsmäröidä ja rajoittaa lapsen luovuutta. Nyt olen itsekseni miettinyt että miksei muumitalo voi olla kaikenkirjava ja kukilla päällystetty? Mieluista puuha näytti silti olevan lapsellekin, väitti kiven kovaan näkevänsä muumit ikkunassa. Tänä aamuna muumilaaksoon iski odottamaton trombi ja nyt rakennukset (se toinen on uimahuone) ovat lennelleet teille tietymättömille. 

Muumilaakso oli yllättävän kiva projekti ja tätä varmasti kehitellään vielä tulevina vuosina. Voisi tehdä just tuolleen pienehkölle alustalle palan kerrallaan niin että ne voisi sitten yhdistää vierekkäin isommaksi kokonaisuudeksi esim. Nuuskamuikkusen leirin, Hemulin puutarhan, rannan ja ehkä jopa Mörön omassa huurteisessa maailmassaan...

Minä tykkään muumeista.

Kynttilälyhtyjen maalaaminen oli lapsen ehdoton suosikki ja mikä ettei näitä voisi tehdä toisenkin satsin vaikka joulun väreissä. Ovat ihan somia. Näissä oli teemana syksyn värit ja vinkkinä voisin sanoa että jos maalari on samaa ikäluokkaa kuin meillä (siis lapsi 3v) ja yhtä innokas, voi olla hyvä rajoittaa kerralla saatavilla olevien värien määrää  muutamaan kivasti yhteen sopivaan sävyyn ettei lopputulos ole  pelkkää ruskeaa. Maalattiin askarteluväreillä, jälki on niin paljon komeampaa kuin vesiväreillä vaikka riskaabelimpaahan se on sotkun puolesta.

No. Satunnaiset lukijani. Antakaas nyt parhaat vinkkinne mitä askarrella kolmevuotiaan (pojan) kanssa? Jotain semmoista missä melko vaatimattomillakin hienomotorisilla taidoilla saisi aikaan jotain oikeasti kivan näköistä? Traktoreihin ja puimureihin liittyvät ideat ovat erityisen tervetulleita.


2 kommenttia:

  1. Mahtava muumilaakso!! :D me on tehty 3veen kanssa helmistä ja piipunrasseista kaikenlaisia ukkeleita. Lapsi pujottelee helmiä piipunrassiin ja sitten aikuisen avustuksella väännellään se jonkun muotoiseksi.

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa hauskalle. Tota me kokeillaan kunhan käyn taas materiaalin hankinta retkellä.

    VastaaPoista