maanantai 9. marraskuuta 2009

Hush Puppies

Posted by Picasa
Hiljaiset huopatossut esikoislapselle. Meillä ei todellakaan ole lattialämmitystä joten tossut tai villasukat ovat mitä tarpeellisimmat asusteet. Esikoislapsi vaan on toivottoman jalkinekielteinen. Hän viipottaisi näköjään mieluiten kesät talvet 'varpainjaloin'. Minä tietysti poden jatkuvaa huonoäiti-kompleksia lapsen kylmien varpaiden takia. Siksipä neuloin hupaisat tossut. 

Ohje löytyi Ravelryn kautta täältä. Samankaltaiset tossut olen itse saanut mummoltani lahjaksi joten ohjetta löytynee muualtakin. Neulotaan vaan aina-oikealla erivärisiä neliöitä yhdeksi pötkyksi, lisätään yhdet neliöt ikään kuin sakaroiksi ja ommellaan ohjeen mukaisessa, aivot nyrjäyttävässä järjestyksessä tossuiksi.

Lankana Novitan Huopanen. Puikot numero 6. Silmukoita aloituksessa 14, pesukoneessa 40 asteessa huovutuksen jälkeen sopivat hyvin 3-vuotiaalle  jonka jalka on noin kokoa 28.

Inspiraatio iski varoittamatta hetkellä jolloin käsillä oli vain noita nuivan värisiä lankoja mutta nappikoristeiden kanssa niistä tuli kuitenkin ihan kivat. Poika oli itse toivonut aiemmin 'hiiviö'-tossuja mutta on nyt kelpuuttanut nämä silloin tällöin jalkaansa. Kylmien varpaiden ongelma ei kuitenkaan vielä ratkennut kokonaan ,vaan kai ne on joskus ne hirviötkin neulottava. Ja näihin pitää laittaa jotkut liukuesteet pohjaan. Vauhdikas lapsi kun on huopatossuissa jatkuvaan pyllyllään. Tässä taannoin kuului tumpsahduksen jälkeen lattianrajasta: "Täällä on ihan tosi liukasta." ja hyvin tuohtunut lisäys: "Onko koi'at kakannu?"
4 kommenttia:

 1. Hupaisat! :D
  Ei nuo värit oo ollenkaan pahat, ehkä se kirkkaanpunanen ja oranssi ei niin innostas, vai?

  -Sanna

  VastaaPoista
 2. Punasesta ja oranssista sais hyvät Balrog-tossut. Hirviöistä hirmuisin.:D

  VastaaPoista
 3. Ihanat tossut! :) Meillä sama ongelma, vanha talo, kylmät lattiat.. ja nämä jotku haluais riekkua aina pelkissä pikkareissa... :D

  VastaaPoista
 4. Neulojallehan tämmönen vanha talo on loistava mahdollisuus :D Täällä oikeesti voi pitää villapaitaa ja -sukkia sisällä päällä ilman että hiki virtaa.

  VastaaPoista