maanantai 30. marraskuuta 2009

Voi rähmä!

Ei se vaan suju se kaksoisneulalla ompelu. Oon tunnin takunnu yksien collegehousujen tehostetikkausten kanssa. Saldona kolme vääntynyttä neulaa (yksi kaksois ja kaksi tavallista), neljää erilaista tikkausjälkeä samoissa housuissa, akuutti tarve luovuudelle; kuinka peitän susiruman sotkun tyhjästänyhjättävällä kangasmerkillä, avattu ja pölyistä putsattu ompelukone sekä esikoislapsella uusien housujen sijaan huomattavasti laajentunut kiellettyjen sanojen varasto.

Voi valivalivali! Karmeeta jälkeä. Tämä postaus ihan vaan muistutuksena itselleni ettei minun pidä tikata kasoisneulalla, etenkään kontrastivärisiä tikkauksia. 

Ja muistutan samantien itseäni myös siitä ettei se vasaroitavien neppareiden käyttö onnistu multa suunnilleen ikinä. Jos ne kaikki piikit edes jää kiinni vastakappaleeseen niin sitten kankaaseen repeää kuitenkin reikä kun se hitsin neppari on liian tiukka avattavaksi ilman väkivaltaa. Aamupäivällä nimittäin haaveilin tekeväni kuopukselle bodyn ja siihenhän tarvii neppareita... Parempi tehdä paita niin kuin ennenkin.

Hyviä neuvoja ja myötätuntoa otetaan vastaan.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sen kaksoisneulan pitäs pelittää jos langat on pujotettu niin ettei ne mee missään vaiheessa keskenään myttyrälle. Onko alalanka liian tiukalla? Sen pitäs olla alapuolella sellasta siksakkia, ei suoraa. No, tiedät kyllä. Voihan se johtuu koneestakin :/ Ite en kyl pahemmin käytä ku se ommel ei koskaan jousta kunnolla.

  -Oranssi täti.

  VastaaPoista
 2. Mä langoitin nois tsiljoona kertaa uudestaan ja vähän eri tavoilla. Joku kirous siihen liittyy pakosti.

  Vaikutti että sekä kangas että lanka oli neulalle liian paksuja. Ohje käski tikkaamaan saumanvarat kaksoisneulalla kiinni kappaleeseen ja silloinhan siitä tuli kolme kerrosta collegea. Ja kun se oli saumuroitu sauma, oli saumanvara niin kapea että paininjalka ei kunnolla paina sitä syöttäjiä vasten molemmilta puolilta. Mun saumurilla ei saa tarpeeksi leveetä saumanvaraa aikaan, olis pitäny tehdä pelkällä ompelukoneella kai.

  Kai sen paksumman tikkauslangan pitäis sopia kaksoisneulalla ompeluun? Alalankana oli tavallista ompelulankaa. Epäilin jo langan laatuakin, oli Coats-Opti merkkistä ja mulle uutta. Tuntui että huonosti kulki neulan silmästä läpi.

  Ompelukonetta en suostu vielä tässä vaiheessa syyttämään, mulla on niin vahva kiintymyssuhde siihen :)

  VastaaPoista
 3. Mie oon vakuuttunu siitä et ei oo muuta vaihtoehtoo kun hommata shamaani paikalle :D Ihmettelen kyllä mieki, kun luulis ohuemmalla alalangalla onnistuvan!
  En epäile älyäsi, mutta onhan se neula nyt vähän jykevämpi kun joku seitenkymppinen? Kun ite en oo ees meinannu löytää sellasia järeitä kaksoisneuloja. Muuta syytä en kyl keksi, ainakaan näkemättä. Se on kyl huomattu et paksut kangaskerrokset on poljettavia singereitä lukuunottamatta sieltä ja syvältä.
  Noh, oot ainakin yrittäny!
  -S

  VastaaPoista
 4. No voi sitä mun älyäkin epäillä, etenkin tän päivästen ompelusähläysten jälkeen... :D

  Ei se mun neula mikään jämerä ollu, semmonen 75 vaan jonka kangaskaupasta oon ostanu kun ei niillä muitakaan ollu. Että siitä se ehken kiikasti viimekädessä. Nyt kun netistä kattelin niin 90:ä löysin mutta en sitä järeempiä.

  Semmonen huomio vielä että leveä välinen neula teki huonompaa jälkeä paksuun kankaaseen kuin kapea.

  Se shamaani ois kyllä hyvä, vois samointein manailla vähän tuota saumuriakin :)

  VastaaPoista