lauantai 28. marraskuuta 2009

Yksi pieni elefantti ja toinen pieni elefantti


Yksi pieni elefantti aplikoitiin...

ja koska se oli hauskaa niin,

tehtiin sille vielä kaverikin.


Kaksi pientä elefanttia marssi näin, 


pyjaman rinnuksissa nukkumaan päin...

Kankaat Eurokankaasta, kaavat uusimmasta 6/09 Ottobresta, malli Night Owls. Ei muistuta paljonkaan lehden yöpukuja, värit on niin erit. Kaupasta ei löytynyt mitään raflaavampaa siinä ajassa minkä siellä pystyi viettämään kun mukana oli mies ja kaksi lasta. Vaikka aika lutuiselta tuo meidän vauhtiviikari näyttää tämmösessä hemppispyjamassa. Nämä ovat siis kokoa 104cm ja tarkoitettu kolmevuotiaalle.

Ja onhan näissä ohjeeseen nähden muutama muukin poikkema kuin väri. Resoria mulla ei ollut enempää ja koska tajusin kauhukseni asuvani paikkakunnalla jossa ei ole kangaskauppaa, mentiin sillä mitä oli. Hihansuu- ja lahjeresorit on molemmat liian lyhyet mutta kompensoin sitä tekemällä kangasosioista pidemmät. 

Samoin ohjeen mukainen tasosauma epäilytti kovin ja ompelin ihan tavallisesti vaan. Ja pääntieresori on myös kiinnitetty mielestäni helpommalla tavalla mutta taidan seuraavan tilaisuuden tullen ottaa härkää sarvista ja opetella sen toisen tavan.

Niin ja sit helmakin on ommeltu jousto-ompeleella koska olen tähän asti kovasti karsastanut kaksoisneulan käyttöä kun mulla aina joko katkeaa lanka jo ommellessa tai sitten valmiista tikkauksesta ja sit koko juttu purkautuu.

Ja tarkimmat ehkä jo huomasivatkin etteihän nuo norsut ole mitään pöllöjä. Että on se vähän sinne päin mutta ei kovin paljon. Kutsutaanko tätä nyt sitten luovuudeksi vai kyvyttömyydeksi noudattaa annettuja ohjeita?

Ompelin lisäksi itselleni tälläisen tappotylsän tavis-t-paidan.

                           

Ottobren kaava tämäkin, numerosta 2/2007. Halusin kokeilla vaihteeksi jotain muuta kuin Suuren Käsityölehden kaavoja ja tässä oli hyvin lupaavan kuuloinen ohje miten kangasta sopivasti syöttämällä saa lisää tilaa pyöreälle rinnalle. No, mun ompelutarkkuudella se syötösvara oli jo kadonnut jonnekin kun siihen asti pääsin. Istuu yhtä keskiverto kehnosti kuin mikä tahaan t-paita mulle. Ilmeisesti pyöreä ei edes ole sama asia kuin pelkästään ...hm... 'uhkeahko', joten täydellinen t-paita on vielä hakusessa. Sen ilmiintymistä odotellassa voinen paremman puutteessa käyttää tätäkin kaavaa.

Tätä ommellessa tein yrityksen ohjeen mukaiseen pääntien huolitteluun ja pieni toivon kipinä siitä heräsi. Jos vaikka ensi kerralla leikkaisi kaitaleen holellisemmin ja tikkaisi i-i-i-i-h-a-n rauhassa ja hissuksiin niin ehkäpä se toimisi. Nyt paita on kuitenkin tuomittu kokemaan suuren metamorfoosin tylsyytensä vuoksi kunhan vaan keksin mitä sille tekis. Pari ideaa on, mutta ne on lähinnä outoja, ei yhtään kuuleja.

Ja lopussa kiitos seisoo, nimittäin Annelle joka jakoi kanssani tämän tiedon jyvän: "Kaksoisneulalla ommellassa langoita langat niin että ne kulkevat eripuolilta langankireydensäätölevyä ja niin että vain toinen lanka kulkee viimeisen neulaa edeltävän vipstaakin läpi." Johan alkoi pelittää. Puseron tikkaukset on tehty kaksoineulalla.Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. Onnitteluni kaksoisneulailun onnistumisen johdosta!
  En silti voi ottaa kunniaa kunniaa tuon langoitusneuvon keksimisestä. Mutta jotain hyödyllistä voi oppia työväenopiston ompelukurssillakin!

  -Anne

  VastaaPoista
 2. Ja ihania ronsuja! Luovuuttahan se on, kun omat kuvat keksii.
  Minäkin ostin tuon Ottobren (eka kerta!) ja työn alla on myös noita yöasuja joulupukin konttiin.

  -Anne

  VastaaPoista
 3. Oi vähän noissa Ottobre lehdissä on ihania tyttöjen vaatteita. Oon ihan kade kun pääset niitä tekemään. Poikien jutut ei oo ollenkaan niin mielikuvituksekkaita kun oon useemman numeron selannut.

  VastaaPoista
 4. Et sitte lopussa se onkin ihan oma kaava ja oma ohje toi pyjama! ;D Mulla ainaki tuppaa käymään niin, ku en jaksa niin pilkun tarkasti seurata ohjeita.. varsinki Suuressa Käsityössä on niin ärsyttävän tarkasti kuvaillut ne ohjeet. x)

  VastaaPoista