lauantai 16. tammikuuta 2010

Vaatteita vintiölle

Vuoden ensimmäiset ompelukset ovat tässä. Body ja collegehousut täyden yhden vuoden iän saavuttaneelle kuopukselle.

Olen pidempään ollut sitä mieltä että bodyja en ompele koska viimeistään neppareita kiinnittäessä ne menee pieleen. Mulla on joku kirous päällä vasaroitavien neppareiden suhteen; ne joko ei jää kiinni ollenkaan, lähtevät myöhemmin irti tai jäävät vastakappaleeseensa kiinni niin lujaa että kankaaseen tulee reikä kun niitä avaa. Mutta nyt tajusin miten voin välttää sen pirkuleen vasaroimisen. Onhan niitä vanhanaikaisia käsinommeltavia neppareita! Hitaampia kiinnittää mutta toistaiseksi toimineet ihan ok. (Huomaa kaksoisneulatikkaus. Olenpas ylpeä itsestäni... :D)

Kirjekuoripääntiellä vältin neppareiden laiton olalle ja tuo pääntie on minusta muutenkin tosi kiva ja sutjakka ommella sekä käytössä näppärä. Joissain kaavoissa pääntie tosin jää liian avoimeksi mutta tämä (Ottobre 5/06) on justiinsa passeli.

Housujen kaava on SK 1/08, resorin sijaan laitoin kuminauhan vyötärölle, oli vähän uupelo tuosta turkoosista resorista. Nämäkin oli semmoset kivat nopeet ommella, ei mitään erikoisuuksia.

Kuvaaminen oli sitten hivenen haastavampaa. Tässä kuvaussessiota takana viitisen minuuttia, malli ryömii siivouskomeroon ja puvun etupuolella on jo komeat tahrat isoveljen välipalajugurtista joka oli jäänyt sopivasti pöydän reunalle. Että tämä kuva saa sit kelvata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti