lauantai 13. helmikuuta 2010

Epäonnea käsitöissä, onnea rakkaudessa...?

Puro-paidan huopaantumisen jälkeen olen neulonut raivokkaasti huonon menestykseni vimmastuttamana. Useampikin pipon alku on mennyt pipariksi. Tässä ystävänpäivään sopivana esimerkkinä Odessa-pipo joka muuttui Möbiuksen nauhaksi. Näyttää vähän sydämeltä.

Oli jo toinen epäonnistunut Odessa-yritelmä, ensimmäinen eliminoitiin törkeän reikäisen käsialan vuoksi.

Myös Mustikka-pipoja olen neulonut useamman. Ostin ohjeen kun sitä myytiin Haitin katastrofin uhrien hyväksi ja ajattelin että tuostahan tulee Miehelle kiva pipo. Langaksi meinasin Dropsin Classic Alpacaa mutta pipariksi meni. Tai tuli siitä pipo mutta tosi kireä. Ja Miehellä taitaa muutenkin välillä pipoa kiristää mun jatkuva neulominen, etenkin se piti mua ihan pöljänä kun melkein valmis Odessa meni purkuun vaikka siinä ei kuulemma huomannu mitään vikaa.

Tein jopa kolme mallitilkkua (ohjeessa pipon kokoa säädetään tiheyttä muuttamalla, silmukkamäärä on aina sama) eri kokoisilla puikoilla mutta ei se tiheys täsmännyt kuitenkaan... huokaus... Selvisi tosin se että mun neuletiheys vaihtelee ei  pelkän puikkokoon mukaan vaan myös puikkotyypin. Pyöröpuikoilla neulon tiukempaa kuin suorilla puikoilla. Ilmiö on havaittavissa myös edestakaisneuleessa, ei pelkästään suljetussa neuleessa.

Esikoinen sai ensimmäisen Mustikka-yritelmän. Se on nyt vielä vähän reilun kokoinen mutta lienee ensi talvena sopiva. Toisen yritelmän tein Seiskaveikasta ilman mitään mallitilkkuja ja nyt mentiin toiselle puolelle metsään. Tuli valtaisa ja eliminoitiin  kun en tunne ketään niin suuripäistä. Hirvitti jo että mulla on kasassa piirakkamarjat ennen sopivaa pipoa, vaan sisulla tahikka jääräpäisyydellä neulottu kolmas versio näyttäisi olevan sopiva.

Lapaset neuloin itselleni E.Zimmermanin Mitered Mittens ohjeella, lankana kaksinkertainen Novita Florica. Ihan kivat mutta käsiala on taas mitä on ja kyllä nuo kaipais vähän jotain peukalokiilan tynkää kun tein muuten niin kapeat. Väriyhdistelmästä tykkään, etenkin nuo kelta-oranssit raidat näyttää luonnossa loistavan aurinkoisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti