perjantai 5. helmikuuta 2010

Neiti Croftin paksumpi palttoo

Neuloin itselleni villapaidan. Lankana Novita Puro. Ohje sovellutusta sieltä ja täältä, enimmäkseen E.Zimmermanin neuvojen mukaan. Olin sovitusvaiheessa paitaan oikein tyytyväinen, oli sopivan kokoinen, kevyt ja lämmin. Ja sitten kämmäsin.

Päätin liottaan paidan lanoliinia sisältäväassä villanpesuaineessa kun ajattelin että se vielä pikkuisen pehmenisi. Ja koska talvikelit ovat aiheuttaneet minulle ikävää käsi-ihottumaa en millään halunnut ruveta lotraamaan huuhteluvesien kanssa käsin. Tein sitten saman mitä lasten hahtuvahousuillekin ennen. Pistin paidan pyykkikoneeseen huuhteluun ja kevyeen linkoukseen. VIRHE! ... Paha virhe....

Vaikka hahtuvat käsittelystä selvisivätkin, tämä paita ei selvinnyt. Osansa oli vissiin sillä että mukana ei ollut mitään muuta pyykkiä. Kone ei huuhtelun jälkeen ruvennutkaan linkoamaan vaan rumpsutteli aikansa eestaas ilmeisesti jakaakseen pyykin tasaisemmin. Vaan mihkäs se yksi villapaita jakaantuisi. Ja sitä rumpsuttelua oli kestänyt sitten varsin kauan ennen kuin havahduin auvoisen rauhallisesta lapsiperheen arjesta pyykkikoneen käytökseen. Olin ajatellut että jos ei linkous onnistu niin se masiina piippailisi heti. Mutta ei. Se kaikessa hiljaisuudessa huovutti mun paitani. Murjotan. Ensimmäinen särö minun ja LG:n suhteessa.

Eipä siinä sitten muuta kuin märkä villapaita päälle ja venyttämään. Auttoi himpun verran. Että kyllä se nyt päälle menee ettei palella tartte. Mutta en minä kyllä ihan näin piukkaa meinannut. Mies on tyytyväinen, tulee kuulemma Lara Croft mieleen.2 kommenttia:

  1. Teetkö seuraavaks ne ahterista soivat shortsit & sukkanauha-asekotelot? :'D
    -Sanna

    VastaaPoista
  2. Katotaan nyt miten mun työn alla oleville villakalsareille käy, jos nekin vaikka kutistuu... :/

    VastaaPoista