sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

4,5 metriä tylsyyttä

Ohi on! Neljä ja puoli metriä merinovillaneulosta tuhottu!

Hieman kummallista että olen näin helpottunut päästyäni viimein eroon moisesta luksusmateriaalin ylenpalttisuudesta. Tilasin kankaan joulukuussa kun olin jostain hyvästä saanut Myllymuksujen alennuskoodin ja se olisi muuten jäänyt käyttämättä. Ja sitten shoppausmatikalla laskettuna kannatti tilata niin paljon että sai ilmaiset postit... Tarkoitus oli tehdä itselleni villakerrasto ja lapsille jotain pientä. Lopputulos; se kerrasto mikä oli tarkoituskin sekä toinen esikoispojalle plus neljä kypärämyssyä. Rippeitä jäi vielä ehkä yhteen myssyyn. Aika tylsä näitä oli sitten kumminkin ommella kun en viitsinyt mitään kikkailuja kehitää vaan ihan yksinkertaisimman mukaan tein. 

Myssyjen kaava on Ottobren ilmaiskaava, mielestäni oikein hyvä malli. Olin tilannut merinointerlockin lisäksi myös ribbiä, tarkoituksena käyttää sitä resorin tapaan. Vaan ribbi olikin jotenkin 'voimatonta' interlockiin verrattuna ja lähinnä venytti myssyn kasvojen aukkoa suuremmaksi. Jätin ribin kokonaan käyttämättä ja ompelin reunuksetkin interlockista.

Merinointerlockista olen ommellut aiemminkin mutta silti se yllätti venyvyydellään. Tuo kerrasto sopii mulle varmasti lopun ikää vaikka kuinka lihoisin, venyy ja paukkuu nimittäin ihan holtittomasti :D. Arvoin vielä pitkään teenkö M vai L koon kaavalla (SK 2/07), onneksi päädyin pienempään. Lapsen kerrasto on jälleen Ottobren Night Owls -pyjama (6/09).

Myssyt valmistuivat jo pakkasjakson aikana ihan tarpeeseen ja kerrastot vasta nyt. Kerrastot onkin oikeastaan tarkoitettu mökkeilykauden alkuun (ajankohta vaihtelee, isäntä on arktisista oloista innostuneempi kuin minä). Talven kylmillään olleessa talossa villaiset alusvaatteet ovat miellyttävien yöunien edellytys.

Merinomaratonin päätyttyä olin niin innostunut aloittamaan jotain uutta että samoin tein surautin itselleni yöpaidan. Siitä piti tulla päällyspaita mutta ei tainnut tulla kuitenkaan. Kaava oli alunperin SK1/10 mutta helmaa en tehnyt erillisestä kaitaleesta ja resoria oli taas kerran liian vähän. Ja pääntielle en laittanut muotokaitaletta vaan resorin.

1 kommentti:

  1. Oikein hyvää käsityötarinaa ja kivoja valokuvia.Terveiset naapurista

    VastaaPoista