sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kurttuotsaista

Nyt on päässy käsityöosasto pahasti ruuhkautumaan. Joka paikka pursuaa keskeneräisiä tekeleitä ja uusia pukkaa hirmuista tahtia. Olisko joku kevätmania?


Valmiiksi asti on saatettu kuopukselle keväthattu. Miniveriso Dragspelbaskerista eli hanurihatusta. Koska oma baskerini pysyy mallikkaan tukevasti päässä halusin tehdä saman mallisen myös lapselle. Kivasti toimii lapsenkin hattuna, peittää korvat j apysyy melko hyvin päässä mitä nyt välillä tuppaa valumaan silmille. Hatusta paljastui myös hupaisa ominaisuus jota en ollut tullut etukäteen ajatelleeksi. Pikkulasten kanssa tekemisissä olleet tuntenevat ilmiön nimeltä 'Heitetään-hattu-maahan-koska-se-ärsyttää-pukemisesta-vastaavaa-aikuista'? Tätä hattuapa onkin huomattavan hankala viskellä koska se vaan venyy ja venyy eikä irtoa päästä :D . Tai lähteehän se kun aikansa nyhtää mutta siinä vaiheessa ärsyttää jo lastakin. Harmi etten ole saanut ilmiötä valokuvattua.

Lankana Novitan Nalle, puikot 2,5 minipyöröt ja sukkapuikot. Pienensin silmukkamäärän 85 silmukkaan ja lyhensin myös raitoja niin että ovat viiden kerroksen sijasta neljän levyisiä. En muista enää teinkö muita muutoksia... No kokeilinhan mä neuloa nuo nurjat raidat niin että käännän työn ympäri ja neulon oikeaa. Muistan miettineeni että käännöskohdassa voi tulla näkyviin ikävä porras ja mykläsin silmukoita jotenkin niin että neuloin kerroksenvaihtokohdan yli ennen kuin käännyin tai jotain outoa tein kumminkin. Vähän ajan päästä koko kääntelytouhu rupesi kuitenkin tuntumaan niin epämääräiseltä että palasin takaisin alkuperäiseen menetelmään ja neuloin vain nurin kääntämättä työtä. Valmiin työn langanpätkiä päätellessä huomasin sitten että ne myklättyjen kerrosten värinvaihtumiskohdat oli paljon siistimpiä ja vähemmän porrasmaisia kuin ohjeen mukaan neulotut. Sääli vaan etten yhtään tiedä miten mä ne tein. Pitäis tehdä kaikista kokeiluista kunnon muistiinpanot, saattaishan sitä joskus vahingossa onnistuakin.


Esikoisella oli uupelo ulkoiluhousuista, näillä rapakeleillä ei meinaa ulkovaatevarasto riittää. Koska kantotakista oli jäänyt kangasta yli tekaisin sitten männä viikolla housut.


Kangas Luhdan laminoitua ulkoilukangasta, vuori verkkovuorineulosta. Kaava Ottobre 5/2006 Eskimohousut, ilman leikkaussaumoja koska tarkoitus oli tehdä mahdollisimman vedenpitävä vaate. Teippasin saumat Action-saumausteipillä jota myös löytyi jemmasta. Teippaaminen oli aika tuskaista hommaa. Materiaalit ei vissiin ollu ihan yhteensopivia koska teippi vaati kiinnittyäkseen niin korkean lämpötilan että kankaan laminointi rupesi sulamaan. Pitäis kaivaa jostain foorumilta enempi tietoa tuosta teippaamisesta kunhan sais aikaiseksi. Tosin en ole ollenkaan varma koko teippaamisen järkevyydestä. Ilman teippejäkin nuo kestävät kyllä märässä hiekassa istumisen ja muun sellaisen kevyen kastumisen ja kunnon lätäkön sattuessa kohdalle ei kyllä mitkään teipit auta. Lätäkössä näet lätsyttämisen lisäksi ainakin istutaan ja mahdollisesti myös kokovartalomöyritään.

Ryppyjä ja ruttuja on myös enemmän kuin tarpeeksi ja ompelujälki kaikkinensa ihan luokatonta. Mutta ovat ihan huiput käytössä! Suojaavat alla olevat sisävaatteet loistavasti ja hinta jäi niin halvaksi ettei tarvi pahemmin surra vaikka lapsi kiipeisi nää päällä puuhun tai tekisi jotain muuta vaatteille tuhoisaa. Kuivuvat myös pesun jälkeen huippunopeasti. Ja pestä tarttee usein. Jo ekana päivänä lapsi kaatui nää päällä lantakasaan. 


Lapsi osaa muuten ajaa pyörällä ilman apupyöriä :)

4 kommenttia:

 1. Heh heee... hanurihattu.. x) Ihan hienot housut, vaikkei niiden kai ole tarkoitus hienot ollakaan vaan toimivat. ;) Ja KÄÄK! Ei meidän E vielä aja ilman apupyöriä, hyvä ku polkee edes niiden kans... on saanu jonku ihme vastustuksen pyörää kohtaan eikä halua ajaa ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos.

  Meille kävi tuon pyöräilyn kans niin että apupyörät hajosi myöhään viime syksyllä kun A paiskasi pyöränsä portaita alas. Ei me oltais niitä muuten edes ajateltu ottaa pois. Ei vaan saatu aikaiseksi ostaa uusia ihan heti ja lapsi oppi ajamaan. Se ajoi muutaman lyhyen pyrähdyksen jo syksyllä mutta nyt keväällä kun pyörä kaivettiin esiin se yllättäen hallitsikin homman :)

  Siinä samassa rytäkässä hajosi aikoinaan muuten toinen poljinkin. Ja vähänkö tuo lapsi singertää nyt lujaa kun sai lopultakin kunnon polkimet :D

  VastaaPoista
 3. onneks itse the A ei menny pyörällä alas portaita :'D kiitokset nauruista.
  Minne mutaan sitä on juuttuttu kun uusia töitä ei kuulu?

  VastaaPoista
 4. No mutaampa hyvinkin :D Puutarhailukausi on kiivaimmillaan eikä mitään käsitöitä oo ehtiny tehdä valmiiksi asti. Mut eiköhän se tästä kohtapuoliin asetu taas...

  Nuo housut on muuten jo melkein entiset. Paistettiin makkaraa notskilla ja lapsi poltti kuumalla makkarakepillä housuihin reiän. Ja joko nuotion lämpö tai jokin tuntematon osatekijä on saanut päällikankaan laminoinnin tarttumaan paikoitellen kiinni verkkovuoriin...?! Ihan mysteeri mulle.

  VastaaPoista