maanantai 31. toukokuuta 2010

Ihan pihalla

Tässä nyt tämmöinen hätäinen päivitys ettei koko toukokuu  menis ilman postausta. Hiljaisuus johtuu alati kiihtyvästä puutarhailukaudesta. Kaikki aika menee pihalla ja kasvihuoneessa ja jos jotain käsitöitä kerkee tehäkin niin niitä ei ehdi blokata. En kylläkään valita, kivaa tää on :)Olen jo viime kuun puolella aloittanut ompelemaan kesävaatteita kuopukselle. Edistys ei päätä huimaa mutta valmiina on ainaskin turkoosi joustofrotee t-paita ja siihen rimmaava retrolippis. Lapsi ei vaan ymmärrä hyvän päälle. Lakki tarviis liimata päähän kiinni ettei sitä nakattais mäkeen noin sekunnissa.Ihan tätä postausta varten ompelin eilen illalla napit Vine Yoke Cardiganiin.


(Antakaatten anteeksi stailauksen puute, kesken kitkemisen piti äkkiä napata kuva.) Mokoma oli ollut nappeja vaille valmiina jo useamman viikon. Tätä mallia oli kiva neuloa vaikka aluksi pelkäsin että miten vaikea se oikein on. Ei ollut ollenkaan vaikea kun jyvälle pääsi. Takki siis neulotaan poikittain etureunasta etureunaan yhtenä kappaleena. Oli jopa nopea tehdä. Ilman minulle tyypillisiä projektikatkoja olisi valmistunut pariin viikkoon.

Ennen pingotusta takki näytti TODELLA huolestuttavan lyhyeltä vaan riittävällä venytyksellä tokeni ihan säälliseksi. Tai nyt kun vertaan kuvia ennen ja jälkeen pingotuksen niin eihän tuo niin paljoa venynytkään... hmh... ois voinu lisätä tuota pituutta. Ravelryä tutkimalla päädyin tekemään koon 36 kun oma vaatekokoni on noin 40 (ei nuo koot taida silleen suoraan verrannolisia olla). Mielestäni takki on ympäryksiltään oikean kokoinen, pituutta pitäis olla vähän enemmän.

Lankana Novita Florica 2-kertaisena ja puikot taisi olla numero 4.

Takaisin pihalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti