tiistai 16. marraskuuta 2010

Tähtitamineet

Ompeluvaihe näyttäisi olevan hiipumaan päin ja neulominen käymässä houkuttelevammaksi. Vähän väkisellä sain loppuun saatettua kuopukselle tämmöiset tamineet:

Paita Pistache-chocolate-huppari (Ottobre 4/09). Päällinen ruskeaa velouria ja vuori limenvihreää joustofroteeta. Tuo joustis oli mulle semmoinen murheenkryyni kun netistä nääs sen tilasin ja väri ei ollutkaan sitten passeli siihen hommaan mihin ajattelin. Ihan hyvälaatuista kangasta silti, ei siinä mitään. Pitkään pähkäilin että mitä siitä tekis ja mietin johonkin turkoosiin tai oranssiin sitä yhdistää. Onneksi esittelin ongelman naapurille joka kysyi että miksen laita kaveriksi jotain ruskeaa? Olin jotenkin jättänyt laskuista koko ruskean värin kun eikös sitä joku aika taakse päin ollut joka paikassa ja aina limen tai turkoosin tai pinkin kanssa? Mutta ihan kivaltahan tuo näyttää. Applikaatioon ois voinut käyttää enemmänkin mielikuvitusta ja vaivannäköä mutta kun en keksinyt mitään oikein hienoa niin olkoon nyt sitten noin vaan.


Housut on Kuperkeikka-housut (Ottobre 6/10). Optimistina ompelin sitten uudella kaavalla heti kahdet housut sovittamatta kumpiakaan lapselle ennen kuin olivat molemmat valmiit. Vastoin kaikkea todennäköisyyttä ne on ihan hyvät. Vyötärökuminauhan ompelin muuten parista kohtaa kankaaseen kiinni ihan vasiten ettei se pääsisi kiertymään pesussa. Ärsyttävää nypläämistä se kuminauhojen oikominen. Saa nähdä kadunko ratkaisua siinä vaiheessa kun lapsi pulskistuu ja pitäis kuminauhaa löystyttää.
Kaikki nuo vaatteet on kokoa 92cm ja sopivat lapsi T:lle joka on 1v10kk vanha ja jonka pituus on X (=ei suostu mitattavaksi).

Esikoiselle ompelin samankaltaisen setin jo alkusyksystä, kuvaaminen vaan jäi silloin. Nyt sitten kuvasin vaikka olivat pesun jälkeen vähän rytyssä. Paidan kaava on sama kuin kuopuksellakin ja housut Ottobresta 4/10, molemmat koossa 110cm. Näissä kankaina tuo sama joustis sekä tummansininen ja turkoosi velouri. Pisteenä i:n päällä housusissa ihqua raitaresoria. Sitä ostin Napista ja Nauhasta Kuopiosta, siellä oli useampaa eri väriä. Resori on nyt liitetty H.Partasen munkkipossujen oheen kuopiontuliastoivelistalle. (Hassua muuten että sillä ravitsemusterapeutilla on sama nimi....)
Vielä tuolla oottelis muutama valmiiksi leikattu lastenvaate, toivotaan että saan ne valmiiksi ennen kuin käyttäjät kasvaa niistä ohi.

2 kommenttia:

  1. Ja neuvostopropaganda jatkuu ;D

    VastaaPoista
  2. Nyt en tunnusta. Nuo sinisethän on ihan selvästi avaruushenkiset ja ruskeat... no, niihin ois käynyt kyllä paremmin joku metsänotuskuva mutta tuo tähden malli oli valmiina ja se on helppo ommella.

    VastaaPoista