lauantai 29. tammikuuta 2011

Frankenstein-kaava

Housunkaavoista on tällä hetkellä menossa viides prototyyppi.
En tiedä tajusinko S:ltä saamani vinkin kaavan taittamisesta ihan oikein. Yritin ensin taitella paperikaavaa murhetta aiheuttavista kohdista vaan eihän se paperi mihkään taipunut.

Sitten ihan raakasti vaan ompelin kankaiseen protoon laskoksia sinne tänne ihan hullusti, mm. pakaramuotolaskokset. Koska ne ois kuitenkin olleet varsin epäsovinnaiset leikkasin yhdyssaumat auki ja silitin raivoisasti kunnes kankaasta muodostui kutakuinkin kaksiulotteinen kaava. Ja kerta sivusaumatkaan eivät taipuneet tahtooni vaan aivan omaansa, leikkasin ne raakasti siihen mihin katsoin niiden kuuluvan.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä että olen joko todella huono piirtämään kaavoja  tai jotenkin epämuodostunut. Olen näet saanut aikaan omat kaavansa en vain oikealle ja vasemmalle lahkeelle, vaan myös oikealle ja vasemmalle taskupussille.


Epäilen vahvasti ettei tämä käyttämäni Frankenstein-metodi ole aivan oikeaoppinen ja lege artis. Leikkasin kuitenkin nyt lopulta jo ihan kunnon kankaasta koska kuudennen koevedoksen tekeminen tuntui hieman koomiselta idealta.Housujen kasaan ompelua on vaan vakavasti hidastanut tätä hyvin jännää vempelettä kohtaan tuntemani uteliaisuus....

3 kommenttia:

 1. Neulekone, oijjoijoi! :D

  Odotan jännityksellä milloin saamme nähdä valmiit housut. ;-)

  VastaaPoista
 2. Hmm. Tuskin olet huono piirtämään kaavoja, sillä yleensä on helpompi kaavoittaa vaate omilla mitoilla kuin muokata valmiskaavojen mittoja täysin sopiviksi. Ja ei se kaavoittaminenkaan mitään helpointa ole... Miusta kyllä näyttää että oot taittanu tuossa(ekassa kuvassa) ihan oikein pois väljyyttä hanurin kohdalta? Tosin tuo haarasauma on jotenkin kumman kaareva, suorastaan terävä..?
  -S

  VastaaPoista
 3. Mulla oli ehkä liian haastavat tavoitteet. Mönkään nneät meni taas... Ja se haarasaumahan se just. Itekkin hetken ihmettelin että mites se tämmönen on mutta en sitten sen enempää siihen paneutunut.

  Nyt löysin yhdet aiemmin käyttämäni valmiskaavat jotka on melko ok monesta kohtaa. Tosin niissäkin on leveämmät lahkeet kun mitä olisin halunnut. Heti kun ehdin niin vertaan sitä kaavaa tuohon omaan räpellykseen, jos saisi vähän osviittaa niistä.

  VastaaPoista