sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Helppo pipo

Viimeinkin löysin mielestäni näpsäkän neuleohjeen johon voi käyttää Novitan Puro-lankaa. Elikkä Tychus-pipon väsäsin. Neuloin kahdelta eri kerältä samaa sävyä ja tämmönen tuli. Ravelryssä on näitä neulottu ihan jokunen, sieltä idea. Ohje on vinkeän simppeli ja sopisi varmasti hyvin myös aivan aloittevalle neulojalle.

Nelosen puikoilla tikuttelin menemään ja ihan ohjeen mukaisella 38 silmukalla aloitin. Ohjeesta poiketen tein vain neljä kiilaa viiden asemasta kun olis tullu muuten liian iso. Ja vasta jonkun aikaa neulottuani hoksasin sen ilmiselvän asian että jos tuosta langasta haluaa saada sellaisia söpöjä pikkuraitoja tuolleen kahdelta kerältä neuloen, pitää tietenkin aloittaa niin että toisesta kerästä etsitään erityisen tumma tai vaalea kohta ja toisesta sellainen keskisävy. Minähän halusin kunnon kontrastin ja aloitin toisen kerän tummasta ja toisen vaaleasta kohdasta. Näytti kivalta vähän matkaa kunnes mollemmilta keriltä alkoi pukata keskisävyä ja raidat lakkasi näkymästä. Tämä pöljyystunnustus siksi että ehkä joku muu välttyy tämän luettuaan samalta virheeltä.

Pikkuisen tuo teletappimainen tötsä pipon huipulla häiritsee, se kun muuttuu käytössä korkeammaksi jos ei pipoa kisko alemmaksi vähän väliä.

Miehelle neuloin myös tämmöisen mutta harmaan sävyisenä. Mies on taktisesti kadottunut sen jonnekin.

Olin ohjeesta niin tohkeissani että samoin tein printtasin sen ja kiikutin naapurillekin. Naapuri neuloi kans Purosta mutta pienemmillä puikoilla ja teki kaikki viisi kiilaa. Sai paksumman ja lämpimämmän pipon ja jollain mystisellä ompeluteknisellä kikalla häivytti teletappitötsän olemattomiin... Ehkä mäkin teen vielä joskus niin.

Uuden vuoden aluksi olin ajatellut oikein jaarittelupostausta mutta koska vuotta nyt on jo parin viikon verran takana päin niin lyhennetään se seuraavaan:
          - Vuonna 2011 aion ommella enemmän itselleni
          - Opettelen uusia käsityöjuttuja
          - Pyrin pääsemään eroon ylettömästä hyödyllisyyspyrkimyksestä käsityöharrastuksessa eli vähennän                    kaiken maailman kalsariompelua ja teen jotain jännempää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti