keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Käsityömaailman Aku Ankka

Viime aikoina minusta on tuntunut vahvasti seltä että olen käsityömaailman Aku Ankka. Monenlaista hommaa olen kokeillut mutta enimmäkseen pieleen menee.

Rajuimmin meni pieleen se housunkaavasysteemi. Tein siis sen kuudennen version jo ihan kunnon kankaasta kun piti olla jo niin sopiva kaava vaan ei se lopputulos kyllä ollut käyttökelpoinen. Näytti karmealle ja tuntuikin epämukavalta. Eliminoin räpellyksen enkä ilkeä edes julkaista kuvia. Kaavaprojektia ei kuitenkaan ole kokonaan hylätty vaan A.Ankkamaisella sisulla aion jatkaa eteenpäin. Kunhan nyt ensin vähän puhaltelen pahimpia turhautumia.

Niin se edellisen postauksen jännä vempele on tosiaankin neulekone. Moinen päätyi haltuuni äitini ja tätini välisen kummallisen vaihtokaupan seurauksena. Neulekoneen lisäksi omistajaa vaihtoivat vanhat nukenvaunut. Vekotin kävi huollossa ja on nyt todettu täysin toimintakelpoiseksi eli jos ei onnistu niin vika on sitten käyttäjässä.

Neulekoneen kanssa ei olekaan mennyt niin pahasti pieleen kuin kaavojen. Äiti oli meillä kylässä viime kuussa ja yhdessä ohjetta tutkien (Siis äiti on neulonut aikanaan enemmänkin koneella) saatiin aikaa sukka.No tuo sukka on nyt purettu kun ei se istunut jalkaan, olipahan vaan semmoinen harjoitusvedos.
Ihan itse sain aikaan tälläisen sukan.


Tämäkään sukka ei koskaan saanut itselleen paria vaan joutui toisinajateltujen neuleiden uudelleenkoulutusleirille elikkä purettiin ja neulotaan myöhemmin uusiksi. Syynä olis e että sukka mielestäni täysin epäsuhtaiselta. Näin jälkeenpäin ajateltuna se ois ollu ihan hyvä. Tuo 1o1n-resori joustaa (ja myös vetää kasaan) ihan hillittömästi ja mulla on kapea mutta kengännumeroltaan suuri jalka.


No koska silmäni on tottunut enemmän 2o2n-resoriin sukan varressa kokeilin sitten sitä. Näyttää hyvältä mutta ei tunnu ihan niin kivalta käytössä. Syynä se että ainakin sillä resorin ohjeella joka mulla oli resorin silmukoista häviää pois neljännes sileään siirryttäessä. Resori on siis turhan löysä jos teräosasta tekee sopivan. Tähän on varmaan jokin keino mutta en vaan vielä tiedä sitä. Siksipä neulonenkin sukat tästä eteen päin 1o1n-resorilla, ei se sitten jalassa niin hullulta näytä.

Sittenpä kokeilin tehdä saapassukat itselleni. Tuli ihan toimivat mutta.... naurakaa vaan, mielenne tekee kuitenkin... aika muotopuolet. Ja mä en edes huomannut ennen kuin läksin iltakahville koneella neulovan naapurin luo ja otin sukat mukaan näytille.

Nuo nilkkaresorithan on ihan erimittaiset. Mulla oli tarkoitus tehdä resoria 20 riviä ja toisen sukan kanssa kävi sitten vissiin niin että neuloin sen 20 riviä, nollasin laskurin, jouduin keskelle jotain jälkeläisteni katalysoimaa katastrofia josta selvittyäni en enää muistanut mitä olin tekemässä ja neuloin uudet 20 riviä resoria....
Olkoot, oon jo käyttäny niitä sen verran ettei lanka ole uuden veroista jos puran toisen sukan ja muutenkaan ne ei ole aivan optimaaliset. Aloituksessa voisi olla ehkä jopa kymmenkunta silmukkaa vähemmän ja kavennukset sitten harvemmassa niin pysyisivät napakammin jalassa. Ja tuo 40 rivin resori nilkassa on muuten parempi.

Lanka kirjavassa harjoitussukassa Novitan Tico-tico, muissa Nalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti