maanantai 28. maaliskuuta 2011

Hellittää

Talvi hellittää otettaan, flunssakausi myös ja ehken iloisimpana juttuna: Ompelumasennus hellittää!
Olikin aika paha. Monenmoista juttua meni pieleen, etenkin ne kaavakirjan ompelukset. Ja neulekoneen kanssa takkusi myös. Tilannetta pahensi ankara infektiokierre, ihan tavallisia räkä- ja mahatauteja vaan mutta taukoamatta.

Mutta nyt menee siis jo paremmin. Sain jopa valmiiksi jo syksyllä aloitetun setin kuopukselle. Onneksi on vielä sopivia (kaikki kokoa 92cm).  Paita koiran kuvalla ja tähtimyssy tuollaista lörpäkemallia. Paidan kaava ja koirakuvio jostakin Ottobresta ja myssy ihan omasta päästä lapsen pään  mitoilla muistellen jossakin blogissa joskus nähtyä ohjetta. (Pahoittelen hataria lähdetietoja.)

Vaaleanruskea velourliivi jossa pallotrikoovuori. Kaava on Ottobren Selleri-velourliivi. Tämä on livenä ihan älyttömän lutuinen vaikka ompelujälki onkin paikoin aika nuhruista. Hirmu pehmoinen ja herttainen vaate. Ja lapsi ei ole sovituskerran jälkeen suostunut pukemaan sitä päälleen ollenkaan. Huokaus.

Vaikka lutuinenhan tuo meidän normaalisti ihan naturistina viihtyvä vaatekielteinen pikku-ukkokin on. Somasti puki rekvisiitta-reinotkin jalkaan kun äiti pyysi. Tässä Mummon iloksi vähän kuvia:Kevään innoittamana inventoin kässämateriaalivarastojani ja totesin että säilön ihan joutavia jämäsilppuja ja muuten inspiraatiolle tuhoisia kammotusmatskuja. Päätin tehdä radikaalin ratkaisun ja luopua jo viime keväänä aloittamastani yrityksestä ommella koko varastosta jotakin. Monta pussia ja nyssäkkää poistui mikä mihinkin ja nyt on vaan kivoja ja käyttökelpoisia tarvikkeita jäljellä. Mikä helpotus! (Pieni häiritsevä ääni tosin muistuttaa silloin tällöin että saatan katua ratkaisuani kun seuraava pula-aika koittaa.) Enhän mä ole oikeasti voinutkaan ommella itselleni mitään kivaa kun jemmassa on ollut vain uikkarilycraa, laadukasta mutta väärän väristä villakangasta ja räikeää fleeceä (varsinaisia Muodin huipulle -haasteita, hih-hih).Nyt siis odottelen postista kangaskaupan pakettia...


3 kommenttia:

  1. Hyviä ompeluksia, siitä se taas lähtee! Mietinkin jo hautauduitko lopullisesti kangasvuoren alle, kun on ollut hiljaista.(ja hauska postaus, vaikka asiana onkin varsin vakava asia, ompelumasennus. Nyt sain miekin dg:n..) Pipo on hieno, hyvin sovellettu!

    VastaaPoista
  2. ..ja täytyy vielä kehua uusia tapetteja, ihanan luonnokkaat :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista. Luontoaiheen pitäis rauhottaa, sopii siis lastenhuoneeseen :)

    VastaaPoista