maanantai 31. lokakuuta 2011

Ai ei kelpaa vai!

Uups! Ne teki sen taas! Molemmat pikkujäbät venähti pituutta loppukesästä yhtäaikaa maissinvarsien kanssa. Siis ompelemaan. Haastavaa hommasta teki se että esikoinen 5v on alkanut todellakin osoittaa merkkejä siitä että tajuaa 'vauvojen' vaatteiden ja 'isojen' vaatteiden eron. Että jos sille meinaa ommella niin ois paras kehittää ihan uusi tyyli.

Ensimmäisenä ompelin dinosaurustrikoon pois nurkista kuleksimasta.


Isomman paitaan tein hihaan t-rex-merkin.


Tämä paita kelpasi miten kuten isommalle. Pienempi oli ikionnellinen omastaan, julisti: "Hymin hyppiipomppii" ja hyppeli tiehensä.

Koska esikoisen vaatepula on akuutimpi, pienemmällä nyt sentään jotain päälle pantavaa on kun on perinyt veljensä vanhat, tein uuden yrityksen hahmottaa kehittyvän tyylitajun suuntaa. Traktoreita ken ties?


Ihan menneen talven lumia. Tai sen värisiä. Kellään tutullakaan ei oo keltaista rakua.

Mustaa joustista ja autoja? Ihan nappilistakin.


Mehtään meni. "Ihan mamma". Ei kelvannut.

Entäs pingviinit raitaresorilla?


Ai ei. No antaa olla sitten.

Uhosin ompelevani vain kuopukselle, hän kun vielä arvostaa luomuksiani.


Apinamies otti paidan ja kalsarit iloisesti vastaan.


Ilahduin iloisuudesta niin että ompelin vielä jämistä myssyn.


Pikkuveljen tyytyväisyys sai lopulta esikoisenkin hyväksymään muutaman tekeleeni koekäyttöön.
Kaikki kaavat Ottobre-lehdistä, ainakin Little Buddies (1/2010), Villi Viikinki (6/2010) ja Stripy Legs (6/2009). Koko isommissa 116cm (A on 112cm pitkä) ja pienemmissä 98cm (T:n pituus tuntematon, lienee liki 98 senttiä ihan oikeastikin). Myssy on Muraveinik-pipo lehdestä 4/2011, tuolla kaavalla aion yrittää tehdä talvimyssyjä pojille. Kaavan koot loppuu oikeastaan 50 senttiin mutta mun leikkuu- ja ompelutarkkuudella näyttää käyvän isompaankin päähän :)

4 kommenttia:

 1. Hmph. Miulle saa ommella jos ei omille kelpaa, huolisin ton autopaidan ;) Hauska postaus :D Ahkerasti oot surruuttanu.

  VastaaPoista
 2. Sanna: Ihanaa kun sä jaksat kommentoida! Surullista taas se että A:lle ei taida voida enää kauan ommella tommosia lapsellisia juttuja, alkaa olla niin isoa poikaa että. 5v :)

  VastaaPoista
 3. Uskallan kahden vähän isomman pojan äitinä luvata että tuo "nirsokausi" menee ohi. Kohta 7v. poika kelpuuttaa taas äidin ompelukset kun reilu vuosi sitten oli ihan turha tarjota mitään. Varsinkin jos saa valita vähän väriyhdistelmiä ja muuta...
  -Nina-

  VastaaPoista
 4. -Nina-: Oispa kiva jos tää onkin vaan joku kausi taas :) Toivotaan että pojan asenne lientyy tai mä löydän oikean tyylin. Mikähän tuon ikäisiä 'isoja' pikkupoikia mahtais miellyttää?

  VastaaPoista