maanantai 24. lokakuuta 2011

Mukamas vesiputous

  Sinnikäs UFO*jen vastainen taistelu on tuottanut tulosta. Viime talven koneneulontakauden aikana aloitettu uhkarohkea topin tekele valmistui. Uhkarohkea sikäli että otin tavoitteeksi neuloa topin kaavojen mukaan joilla oikeastaan pitäisi tehdä ompelemalla trikoosta sellainen vesiputoustopiksi kutsuttu härpäke. Eli toppi jossa etukappaleen ylileveä yäosa laskeutuu kaunille vesiputousmaisille laskoksille rinnan päälle. Eihän se näemmä ihan vastaa esikuvaansa. Laskoksia kyllä on mutta väärissä kohdissa.   


No onneksi se edes vähän lämmitää.
Lankana Novita Florica jota muinoin jäi yli Vine Yoke Cardiganista.

Tuossa yllä olevassa kuvassa ei oikein erotu mutta kaulassa komeilee ihan ite tehty hopeariipus. Käväisin kansalaisopistossa hopeasavilehti-kurssilla. 


  Riipus on tehty sivelemällä vadelman lehden taustapuolelle hopeasavilietettä. Välillä tekele kuivattiin hiustenkuivaajalla ja sitten siveltiin lisää lietettä kunnes savikerros oli tarpeeksi paksu. Kuivat työt ohjaaja poltti retkikeittimellä. Onnistuu kuulemma ihan kotioloissakin. Kummallista ainetta kerrassaan.


 Kurssi käsitti kaksi kokoontumiskertaa joista ensimmäiselle en päässyt infernaalisen angiinan takia. Yhden kerran aikana sain sitten aikaan tämän ja lisäksi varsin harmillisen hopeasavikärpäsen pureman sain myös. Harmillisen sikäli että homma on muuten kivaa mutta matskut tulee äkkiä aika tyyriiksi. Varsinkin jos aikaansaannos ei sitten olekaan mieluinen. Neljän kerran peruskurssin kävin vielä jatkoksi mutta se saa toistaiseksi riittää.  Peruskurssin töistä laitan kuvat myöhemmin jos ilkiän, niistä osa on näet melkoisia räpellyksiä.

(*UFO= unfinished object = keskeneräinen tekele)

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis riipus! Tosta sais vaikka jonkun sarjan tehtyä, korvikset, sormus... Ja ei tuo paitakaan huono ole, aika soma miusta. (Ei muuten onnistu putoukset aina trikoostakaan ellei satu olemaan tarpeeks laskeutuvaa matskua. Nimim. Pettynyt.)

    VastaaPoista
  2. Sanna: Kiitos. nuo lehtikorut on kiitollisia tehdä kun luonto hoitaa muotoilupuolen. Ei voi mennä vikaan.

    Olevinaan oli Florica hyvin laskeutuvaa, joo. Hihaton neule on kyllä muuten kiva vaate. Tulee jotenkin 'pukeutuneempi' olo kuin pelkässä trikoopaidassa eikä niin kuuma kuin villapaidassa.

    VastaaPoista