lauantai 29. lokakuuta 2011

Pää lämpimänä


"Parempi pipo päässä pakkasella kuin kymmenen aietta kerällä" on vuosien varrella osoittautunut sen verran vankaksi totuudeksi että aloitin jo kesähelteillä näiden tikuttelun:Brambles beret Novitan 7-veljeksestä. Ohje oli oikein hauska neuloa. Välillä on vaan niin mukava väkertää noita palmikoita kaavion mukaan. Etenkin jos työn valmiiksi saaminen ei kestä iäisyyttä. Neuloin ohjeen kolmesta vaihtoehdosta sen pisimmän myssyn ja jatkoin vielä resoria ohjetta pidemmäksi. Pysyy paremmin korvien peittona. Ja resorin tein taas kerran 1 nurin, 1 kiertäen oikein kun mun käsissäni siitä tulee silleen siistimpi. Takaraivolle muodostuu tälläinen kukkakuvio.

Toisena tekeleenä vihreä Puro-pipo Novitan edellisestä (3/2011)  lehdestä. Lankana arvatenkin Novitan Puro, väri Metsä, hamstrasin sitä viime talvena jemmaan ja nyt tuntuu että oisi voinut hamstrata enemmänkin. Se on kiva väri. Ohje on  mielestäni siitä onnistunut että se mukavasti jakaa huomion langan omien väriraitojen ja mallineuleen raitojen välillä. Pelkästään sileässä neuleessa langan raidat ovat mielstäni liian suuressa roolissa ja mutkikkaampi mallineule taas hukkuu helposti värien sekaan. Tässä neulottiin vain vuorotellen sileää sopivilla puikoilla ja joustinta isoilla puikoilla.

  Pipoja neuloessa pohdiskelin sanontoja. "Pidä pää kylmänä"-kehoitus ei oikein sovi yhteen pipon käytön kanssa mutta entäs "Ei paljon päätä palella", ei sekään nyt niin positiiviselta kuulosta? Mikä se nyt on se pään tavoitelämpö? Onko lämmin pää neuloosin syy vai seuraus?


 Kuuli pinssi Virkkuukoukkusesta.1 kommentti: